Ak sa vám a budúcemu školáčikovi nepáči klasický tvar školskej aktovky, riešením je školský batoh. Sú vhodné pre deti od 1. triedy a perfektne padnú drobným školáčikom, ktorí by sa pod školskou aktovkou skoro stratili.

Školské batohy Junior od českého výrobcu Stil sú super ľahké, vážia dokonca menej ako školské aktovky, a to iba 0,9 kg. Napriek svojej ľahkosti majú pevnú konštrukciu a dno s plastovými nožičkami proti premoknutiu. Chrbát batohu je samozrejme anatomicky tvarovaný, s mäkkým polstrovaním a systémom air flow pre prúdenie vzduchu. Reflexné prvky na všetkých stranách a vodeodolnosť materiálu sú samozrejmosťou. Vnútri je prehľadné usporiadanie, 3 hlavné komory, vybavené mnohými kapsičkami a na stranách vrecká na fľaše s nápojom. A čo je dôležité, do zadného vrecka sa zmestí box na zošity formátu A4.

Tieto batohy sú čarovné v tom, že sa dajú v chrbtovej časti prenastaviť tak, aby sedeli dobre, aj keď dieťa rastie - majú 4 stupne nastavenia chrbtového panelu, čo umožní, aby batoh rástol s dieťaťom, takže mu batoh vydrží o to dlhšie. Nastavenie chrbta zvládne naozaj každý, je to jednoduché a jednotlivé stupne sú označené rovnako ako veľkosti oblečenia, od najmenšieho po najväčšie: S - L - M - XL.

Školopovinné dieťa nosí aktovku a batoh približne 175 dní v roku. Chrbtica je vo vývine, a nie je preto tak pevná ako u dospelých. Preto musíme dbať na správne usadenie batohu.

Ako správne nosiť školský batoh?

  • Chrbtový panel by mal priliehať čo najbližšie k chrbtu
  • Najťažšie veci umiestnite bližšie k chrbtu
  • Horná hrana batohu sa nachádza vo výške ramien
  • Spodná hrana batohu vo výške panvovej kosti
  • Pravidelne nastavujte dieťaťu batoh podľa aktuálnej výšky pomocou ramenných popruhov a nastaviteľného chrbtového panelu