Ako vyzerá malý chrobáčik pri vysokom zväčšení? Aká je vnútorná štruktúra rastlín? Čo žije v kvapke vody z rybníka? S mikroskopom budú deti môcť nájsť odpovede na tieto a rad ďalších otázok, ktoré zamestnávajú ich mladé a zvedavé hlavičky. S mikroskopmi určenými pre deti a študentov môžu robiť svoje prvé samostatné experimenty. Mikroskop je jednoduchý a spoľahlivý pomocník, ktorý sa stane skvelým asistentom dieťaťa pri štúdiu a vedeckej záujmovej činnosti.


Kvalitná optika

Mikroskopy sú navrhnuté najmä pre deti, ale z pohľadu optického výkonu nie sú o nič horšie ako rad mikroskopov "pre dospelých". Niektoré modely sú vybavené až tromi objektívmi. Pri nastavení zväčšení nemusíte prerušovať svoju prácu - pootočením hlavice rýchlo vymeníte objektívy.

Štúdium mikroskopických vzoriek

Ak sa chystáte pozorovať krídlo muchy alebo bunky cibule, treba na pracovný stolík položiť tenkú transparentnú vzorku. Praktické svorky ju bezpečne pridržia na mieste, takže vzorku pri náhodnom pohybe nestratíte zo zorného poľa. Svetlo vydávané LED diódami prechádza preparátom a vytvára zväčšený obraz. Regulovateľný jas osvetlenia je veľmi praktická funkcia - môžete ho zosilniť u preparátov s väčšou hrúbkou, ktoré sú menej transparentné, a opačne zoslabiť pri pozorovaní veľmi tenkých a transparentných kúskov.

   

Pohodlná a bezpečná konštrukcia

Telo niektorých mikroskopov je vyrobené z odolného plastu, takže mikroskop je ľahký, ale napriek tomu odolný a spoľahlivý. Niektoré sú z kovu a vtedy sú robustné, spoľahlivé a odolné. Aby sa predišlo nepohodliu pri pozorovaní, pri niektorých modeloch má hlava mikroskopu sklon 45°. Mikroskop sa napája z batérií - vďaka tomu je jeho používanie bezpečnejšie pre deti a prístroj je ľahko prenosný.


Pre starších

Pre starších a skúsenejších študentov sú určené moderné digitálne mikroskopy s rozhraním USB  a digitálnym fotoaparátom, ktoré umožňujú robiť fotografie a videozáznamy pozorovaných preparátov. K stolnému alebo prenosnému počítaču sa mikroskop pripája pomocou štandardného kábla USB 2.0. Pozorovanie preparátov a úprava nasnímaných fotografií sa vykonáva pomocou ľahko použiteľného software pre spracovanie obrazu. Vďaka svojim kompaktným rozmerom sú mimoriadne vhodné na domáce použitie.



Pozývame vás na mimoriadny výlet, na ktorom nám bežné veci budú rozprávať úžasné príbehy, ktoré možno vnímať len cez mikroskop. Môžete zistiť, z čoho sa skladá náš svet. Dozviete sa, čo tvorí šľachy, ako vyzerá rybia krv, zbadáte skutočnú krásu bavlny a ďalšie pozoruhodnosti. Užívateľská príručka vášmu dieťaťu povie, ako mikroskop funguje, čo s ním môže robiť, ako si vyrobí vlastné preparáty a rad ďalších zaujímavostí.