Vlastný adventný kalendár môže byť jedným z najlepších spôsobov, ako pripraviť 24 prekvapení pre deti v predvianočnom období. A dokáže rozžiariť tváričky detí, pretože adventný kalendár môže ukrývať rôzne prekvapenia, nielen klasické malé čokoládky. Môžete im tam pripraviť 24 papierikov s dobrými skutkami, ktoré majú urobiť. Alebo rozložiť nejakú stavebnicu, ktorá sa bude dať celá zostaviť až na Štedrý deň :-) Nápadom sa medze nekladú... Prekvapte svoje deti zábavným, kreatívnym adventným kalendárom. Alebo ešte lepšie vyrobre si ho spolu s nimi. Prinášame vám zopár nápadov, ako si vyrobiť rôzne adventné kalendáre.

Strávite spolu krásny čas a uvidíte, aké zábavné je vyrobiť originálny adventný kalendár, ktorý bude plný malých prekvapení a zdobený podľa vašej fantázie.

   

Prvý nápad podporuje recykláciu. Adventný kalendár si môžete vyrobiť pomocou použitých plechoviek. Budete potrebovať celkom 24 prázdnych plechoviek - nemusíte sa však báť, že budete musieť po celé týždne jesť konzervovaný hrášok a mrkvu, pretože v obchodoch si, našťastie, môžete kúpiť prázdne plechovky bez štítkov. Jediný pozor pri použitých plechovkách si treba dať na ostré okraje, aby sa nikto neporezal. Každá plechovka dostane nový papierový obal a potom ju môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie. Využite fixky, farbičky, popisovače a napíšte na každú plechovku číslo od 1 do 24. Vedľa čísel môžete pridať hviezdičky, ozdobné gombíky, malé vianočné stromčeky, drevené výrezy a iné vianočné motívy, ktoré vylepšia celkový vzhľad... jediným limitom je vaša predstavivosť.

   

 

Pri ďalšom adventnom kalendári využijete papierové krabičky alebo vrecúška. Môžete si ich zakúpiť alebo vyrobiť pomocou ryhovacej dosky. Stačí vám biely alebo farebný hrubší papier, z ktorého si vyrobíte krabičky. Papier využijete aj na výrobu štítkov. Čísla 1 - 24 môžete napísať voľne rukou, vytlačiť si na tlačiarni, využiť nálepky či použiť šablónu. Na zavesenie budete potrebovať farebný motúzik alebo voskovanú šnúrku. Hotový adventný kalendár vynikne na girlande zavesenej pozdĺž zábradlia schodiska či na stene na ozdobenom drevenom konáriku. Alebo ich môžete rozložiť na poličku či komodu a využiť ako dekoráciu.

   

 

 

Tento adventný kalendár vyžaduje viac zručnosti, pretože rám je vyrobený z drevených dosiek rôznych dĺžok. Drevené dosky sú zdobené nápisom „Veselé Vianoce“ v rôznych jazykoch, ale stačí popustiť uzdu svojej fantázii a vytvoriť si vlastné vzory alebo ho celý namaľovať.

 

Na drevenú základňu pripevnite rovnomerne pomocou klincov alebo skrutiek do dreva dosky a vznikne vám tvar vianočného stromčeka. Jednotlivé dosky si vyzdobte podľa svojej fantázie. Potom na nich pripevnite buď papierové sáčky s číslami alebo textilné vrecúška, ktoré si môžete jednoducho pripraviť. Tí najšikovnejší si ich aj sami ušijú, my ostatní si ich kúpime :-) Na ozdobenie vrecúšok budeme potrebovať farby na textil, popisovače na textil či fixky a rôzne šablóny. Po vyzdobení treba niektoré farby zafixovať teplom, aby dobre držali (záleží vždy od použitých farieb a popisovačov). Už len pripevniť štipcami, fixačnými kolíčkami alebo motúzikom a užívať si tú detskú radosť. Prajeme vám krásny čas adventný...