V čase prichádzajúcej jari sa radi obklopujeme nádhernými sviežimi, žiarivými farbami v očakávaní príchodu Veľkej noci. Naše príbytky zdobíme rôznymi spôsobmi - napríklad farebnými vajíčkami a nádhernými kvetinovými dekoráciami. Deti si určite zamilujú tento roztomilý nápad na veľkonočnú girlandu, ktorá má medzi vajíčkami veselo poskakujúce veľkonočné zajace.

Je to ľahký a zábavný nápad, ktorý zvládnu aj veľmi malé deti. Fix popisovač Edding Funtastics pre deti sú ideálne na trávenie kreatívneho popoludnia s celou rodinou. Možno bude potrebné, aby rodičia podali pomocnú ruku s vystrihovaním tvarov, ale pokiaľ ide o vyfarbovanie malých zajačikov a kraslíc, s chuťou sa k nim môžu pripojiť aj veľmi malé deti. Popisovače Funtastics sú robustné a špeciálne navrhnuté pre malé ruky, ktoré deťom od 3 rokov a viac ponúkajú nekonečnú zábavu pri kreslení.


Postup


Krok 1 - Všetky materiály vidíte na obrázku. Budeme potrebovať: nožnice, biely papier, tekuté lepidlo, veľkonočnú šablónu, stuhu, bambuľky alebo vatu, lepiacu pásku a popisovače Edding Funtastics. Pre tvary máme pripravené šablóny vo formáte pdf, ktoré si môžete vytlačiť.


Krok 2 - Začnite vystrihnutím tvarov zo šablóny. Ak tvoríte s mladšími deťmi, môžete im pomôcť s vystrihnutím zajačikov a vajíčok.


Krok 3 - Použite popisovače Edding Funtastics na zafarbenie veľkonočných vajíčok a zajačikov podľa vašich predstáv. V pdf súbore nájdete na 2. strane šablóny s predkreslenými vzormi, ktoré sú pripravené na vyfarbenie.


Krok 4 - Keď skončíte, pridajte zajačikom nadýchaný chvostík nalepením farebných bambuliek alebo vaty.


Krok 5 - Ak chcete dokončiť svoju girlandu, odstrihnite stuhu dostatočne dlhú, aby držala všetky tvary. Pred pripevnením lepiacou páskou k stuhe sa uistite, že sú rovnomerne rozmiestnené.

A máte hotovo - vaša veľkonočná girlanda je hotová. Môžete si ju zavesiť na okno alebo prilepiť na stenu.



Ak sa vám ešte zvýšia bambuľky, môžete si spolu vyrobiť veselé podstavce na vajíčka. Na každý podstavec na vajíčko budete potrebovať jeden pás hrubého farebného papiera s rozmermi 14 x 3,5 cm. Pomocou ozdobných nožníc vytvorte zaujímavý horný okraj. Ušká si vystrihnite zo svetlého papiera.
Najprv začnite kreslením očí a úst do stredu pruhu papiera. Nalepte farebnú bambuľku ako noštek. Potom papier zlepte, aby ste vytvorili okrúhly tvar na vajíčka. Nakoniec prilepte uši. A je to - váš hotový zajačí podstavec na veľkonočné vajíčka.